Coop Pank AS 2024. aasta aprilli tulemused

Coop Panga 2024. aasta aprillikuu majandustulemused:

• Panga klientide arv kasvas aprillis 2400 võrra ja aktiivselt arveldavate klientide arv kasvas 1500 võrra. Kuu lõpuks ulatus klientide arv 191 800-ni ja aktiivselt arveldavate klientide arv 85 900-ni. Aastaga on kliendibaas kasvanud 22%.
  • Panga klientide hoiuste maht kasvas aprillis 45 miljoni euro võrra ulatudes kuu lõpu seisuga 1,74 miljardi euroni. Äriklientide hoiused kasvasid 33 miljoni euro võrra ja eraklientide hoiused kasvasid 1 miljoni euro võrra. Rahvusvahelistelt platvormidelt kaasatud hoiuste maht kasvas 11 miljoni euro võrra. Aastaga on panga hoiuste maht kasvanud 15%.
  • Panga laenuportfell kasvas aprillis 29 miljoni euro võrra ulatudes kuu lõpu seisuga 1,56 miljardi euroni. Ärilaenud kasvasid 13 miljonit eurot, kodulaenud kasvasid 11 miljonit eurot, liising kasvas 2 miljonit eurot ja tarbimisfinantseerimine kasvas 2 miljonit eurot. Aastaga on panga laenuportfell kasvanud 14%.
  • Aprillis tehti laenude allahindluseid 0,3 miljoni euro ulatuses.
  • Võrreldes möödunud aasta nelja esimese kuuga on käesoleval aastal sama ajaga panga netotulud püsinud samal tasemel ja tegevuskulud kasvanud 23%.
  • Pank teenis aprillis 2,8 miljonit eurot puhaskasumit. Aasta nelja esimese kuuga on pank teeninud kokku 12 miljonit eurot puhaskasumit, mida on 8% vähem kui aasta tagasi samal perioodil.
  • Panga omakapitali tootlus oli aprillis 18% ja kulu-tulu suhe 48%.

Coop Panga juhatuse liikme ja finantsjuhi Paavo Truu kommentaar:

„Coop Pank jätkab kasvukursil ja näitas aprillis tugevat kasvu kõigis finantseerivates äriliinides. Kiireim oli portfelli kasv äri- ja kodulaenudes. Laenuportfellide kõrval tegid korraliku kasvu ka hoiuste portfellid. Kõik see peegeldab nii ettevõtjate kui ka eraisikute head hakkamasaamist ja optimismi ning kindlustunde taastumist.

Aprillis toimunud üldkoosolekul kinnitasid panga aktsionärid rekordilise dividendimakse ja pank kandis mais oma 37 200 aktsionäri pangakontodele üle dividendi 8,7 senti aktsia kohta ehk kokku 8,9 miljonit eurot. Dividendimakse läks 98% ulatuses Eesti inimeste ja ettevõtete kontodele Sellega aitab Coop Panga teenitud tulu edendada eestlaste elu ja majandust laiemalt. Pank kutsub ka kõiki oma aktsionäre ise panga kasvu panustama ja Coop Panka oma kodupangaks valima.

Aprilli lõpus alustas pank koos oma klientidega Eesti kaitsevõimesse panustamist, mis haakub hästi panga eesmärgiga muuta elu Eestis paremaks. Selleks loodi uus Kaardiväe kliendiprogramm, millega liitunud annetavad iga kaardimaksega 1 sendi  Eesti riigikaitse toetamiseks loodud reservväelaste fondi ning pank lisab sellele omalt poolt veel 1 sendi juurde.“

Coop Panga põhjalikumad finantsaruanded on leitavad aadressil: https://www.cooppank.ee/finantsaruanded

Eesti kapitalil põhinev Coop Pank on üks viiest Eestis tegutsevast universaalpangast. Pangal on 191 800 igapäevapanganduse klienti. Coop Pank kasutab jaekaubanduse ja panganduse vahel tekkivat sünergiat ning toob igapäevased pangateenused kodule lähemale. Panga strateegiline omanik on kodumaine kaubanduskett Coop Eesti, mille müügivõrgustikku kuulub 320 kauplust.

Lisainfo:
Paavo Truu