AroCell utökar med en Regulatory Affairs Director


AroCell AB (publ.) tillkännager i dag att Peter Löwendahl ingår i ledningsgruppen som Senior Director Regulatory Affairs. Peter Löwendahl kommer att leda och utveckla AroCells regulatoriska strategi med fokus på den amerikanska marknaden och FDA-godkännande av vår TK 210 ELISA.

Peter Löwendahl har 30 års erfarenhet av kvalitet och regulatory affairs och har tidigare varit koncernansvarig för Kvalitet och Regulatory affairs på Elekta AB och Globalt regulatory ansvarig för GE Healthcares Life science division. Sedan tre år tillbaka jobbar han i huvudsak som senior konsult och rådgivare för Hoff & Lowendahl AB.

"Jag är väldigt glad över att vi attraherat Peter som ansvarig för Arocells regulatoriska strategi. AroCell är i en spännande fas på väg in på den amerikanska marknaden och den regulatoriska inriktningen är en viktig del av detta", säger Michael Brobjer, VD på AroCell. "Peters långa erfarenhet av att placera medicintekniska produkter på den amerikanska marknaden gör mig övertygad om att han kommer att tillföra kunskap och erfarenhet till företaget."

"Jag ser fram emot att arbeta med AroCell och deras biomarkörs analys. Jag är imponerad av vad ett litet team kan åstadkomma och ivriga att vara en del av det”, säger Peter Löwendahl.

För ytterligare information:
Michael Brobjer, VD
Telefon: +46(0)18 50 30 20
E-post: michael.brobjer@arocell.com

 

Informationen lämnades, genom Michael Brobjers försorg, för offentliggörande den 11 september 2019 kl.14.00.

Kort om AroCell

AroCell AB (AROC) är ett svenskt bolag som utvecklar standardiserade moderna blodtest för att stödja behandling, prognos och uppföljning av cancerpatienter. AroCells teknik är baserad på patenterade metoder för att mäta proteinkoncentrationen av Tymidinkinas 1 (TK1) i blodprov. TK 210 ELISA-testet ger värdefull information som kommer att kunna hjälpa kliniker att optimera behandlingsstrategier och prognostisera risken för återkommande tumörsjukdom vid monitorering och uppföljning av patienten. AroCell (AROC) är listat på Nasdaq First North Growth Market med Redeye AB som Certified Adviser: Certifiedadviser@redeye.se, +46 (0)8 121 576 90.
För mer information, se www.arocell.com


Bilaga