Terranets patenterade VoxelFlow™ sensorteknologi visas upp vid STARTUP AUTOBAHN i gemensam presentation med Mercedes-Benz.


Den revolutionerande tekniken adresserar säkerhet för AV- och ADAS genom en patenterad och uppkopplad 3D-sensorteknologi.

Lund, Sverige, 25 februari 2021 - Terranet AB (Terranet / företaget), (Nasdaq: TERRNT-B.ST), bakom den patenterade programvaran VoxelFlow, visade framgångsrikt upp sin revolutionerande sensorteknologi på STARTUP AUTOBAHN, i en gemensam presentation med Mercedes-Benz. VoxelFlow™ kommer kunna bidra till att autonoma fordon (AD) och fordon med avancerade förarstöd (ADAS) blixtsnabbt och precist kan förstå och definiera en levande varelse i en radie på upp till 40 meter runt bilen, det område där flest olyckor sker.

På STARTUP AUTOBAHN visade Terranet hur 3D-tekniken, VoxelFlow ™ skannar av ett område och reagerar på tre millisekunder. I det gemensamma projektet mellan Mercedes-Benz och Terranet matas VoxelFlow ™ sensordata in i ett säkerhetslager för Mercedes-Benz navigationssystem "LiveMap", som därmed kan uppdateras i realtid. Tillsammans kan de två teknikerna uppfatta rörliga föremål dynamiskt i närheten av fordonet, i kombination med att läsa av historisk data om en plats. I slutändan ämnar partnerskapet mellan Terranet och Mercedes-Benz att drastiskt förbättra den totala navigationsupplevelsen och göra våra vägar säkrare.

VoxelFlow™ möjliggör för AD/ADAS-fordon att uppfatta världen i 3D-voxlar, en skarp kontrast till dagens 2D-pixelbaserade bildsystem. För närvarande bearbetar VoxelFlow™ upp till 250 000 voxels per sekund. I slutet av 2021 förväntar sig Terranet att den banbrytande sensorteknologin kommer att kunna bearbeta över en miljon voxlar. Med tekniken kan autonoma fordon ges en möjlighet att navigera på våra vägar med hjälp av 3D-datapunkter. 

Ambitionen är att tekniken ska bli en branschstandard där VoxelFlow™ drastiskt kan förbättra förutsättningarna för befintliga radar-, lidar- och kamerasystem, som har utmaningar i att förstå vad som rör sig runt bilen tillräckligt snabbt, samt vars förutsättningar begränsas utifrån väderlek.

”Skandinavien har en etablerad roll när det gäller att föra världsrevolutionerande säkerhetsåtgärder till fordonsindustrin och Terranet är stolta över att förvalta det arvet vidare med vår VoxelFlow-teknik." säger Terranets vd, Pär-Olof Johannesson.

”Vägrelaterade incidenter är den åttonde ledande dödsorsaken globalt. Vi kommer inte att minska den skrämmande statistiken genom att endast fortsätta använda befintlig laserteknik som är lämplig för långdistans användning och hoppas att vi kan "få det att fungera" på det genomsnittliga fordonet. Om fordonsindustrin vill börja ta säkerheten på allvar måste de omfamna 3D-visionen och teknik som är specifikt utformad för trafiken.”

VoxelFlow™ består av tre eventkameror och en laser scanner i rörelse, vars samtliga punkter använder triangulering för att generera en 3D-bild inom nanosekunder. Systemet kan upptäcka, spåra och följa 3D-bilden, samt specificera hastighet, riktning och position. VoxelFlow™ minskar reaktionssträckan från sex meter till tolv centimeter och blir därmed tio gånger snabbare än befintlig teknik. Genom att avsevärt minska reaktionstiden och ge en omedelbar omvärldsbild runt fordonet, kommer VoxelFlow™ att säkerställa säkerheten för våra vägar.

Där nuvarande kamera eller laserteknik utsätts för fördröjningar i latens eller brister i bildkvalitén skapar VoxelFlow™ högupplösta bilder med låg latens och rör sig bortom pixlar för att reflektera världen i voxlar. Sensortekniken är utformad för AD/ADAS-fordon, som med låg latens definierar och följer en person inom 30-40 meter, tekniken reducerar reaktionssträckan. Vidare fungerar VoxelFlow™ bra i alla former av väder och under alla ljusförhållanden. 

Om Terranet 
Terranet utvecklar programvara för radiobaserade lösningar och tredimensionell bildanalys för avancerade förarstöd och autonoma fordon (ADAS och AV). I linje med Sveriges historia när det gäller att föra innovativa säkerhetsåtgärder till bilindustrin, är Terranet banbrytande genom säkerhetsteknik för ADAS- och AV-industrier med sitt huvudkontor i Lund, Sverige och dess kontor i Kiev, Ukraina och iStuttgart, Tyskland. Terranet Holding AB (publ) är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market (Nasdaq: TERRNT-B.ST). https://terranet.se/sv/


 

Video om VoxelFlow teknologin presenterad tillsammans med Mercedec-Benz LiveMap på Startup Autobahn: https://bit.ly/37GRK1J

För mer information vänligen kontakta:

Pär-Olof Johannesson, VD
parolof.johannesson@terranet.se
+46 70 332 32 62

Michaela Berglund CMO
michaela.berglund@terranet.se

Mediekontakt:
Sam Aurilla
terranet@fischtankpr.com
FischTank PR