Priserna på solcells-fordonet EVIG klara


Inför premiärvisningen av bolagets nya fordon EVIG den 20 oktober, som också innebär officiell säljstart har produktpriserna beslutats. Grundpriset blir €10 900 för en Pickup-version av EVIG. Från och med premiärvisningen kommer man att kunna beställa fordonet via produktkonfiguratorn bolagets hemsida med första leverans under Q1 2023.

De första 50 fordonen är avsedda för våra tidiga samarbetspartners som kommer att börja produceras under slutet av året. Därefter kan vidare leveranser ta vid. Grundpriset blir €10 900 men bolaget räknar med ett medelpris på c:a €14 500 inklusive olika tillval.

Göran Folkesson, VD på Clean Motion; Vårt första fokus är Europa med 32 miljoner lätta kommersiella fordon varav c:a 16 miljoner används i städer. Därför är också våra underleverantörer i huvudsak europeiska, vilket är ytterligare ett sätt att minska klimatpåverkan från våra fordon och gör det enklare att säkerställa komponentleveranser. Trots detta klarar vi ett grundpris på €10 900, vilket visar att Europa har stark konkurrenskraft. Att priserna sätts i Euro beror dels på att vi ser Europa som vår huvudmarknad dels på att våra kostnader i huvudsak är kopplade till Euro.

Jonsered, 2022-10-12

För mer information, vänligen kontakta:
Christoffer Sveder
Director Commercial Operations, Clean Motion AB
Tel: +46 70 611 26 98
Email: christoffer@cleanmotion.se

Om Clean Motion AB
Clean Motion AB är ett svenskt bolag som tillverkar och säljer verkligt hållbara fordon för städer. Fordonen är närproducerade och baserade på energi- och resurseffektivitet, för att maximera införandet av elfordon globalt. Bolagets vision är att erbjuda stadsmobilitet-laddad med solenergi och erbjuder därför lätta elfordon med låg energiförbrukning för att möta 2000-talets urbana transportutmaningar.

Clean Motion AB är listat på First North Growth Market vid Nasdaq Stockholm. Certified Adviser är G&W Fondkommission, e-post: ca@gwkapital.se, telefon: 08- 503 000 50.

För ytterligare information, vänligen besök: https://www.cleanmotion.se/.