Virtune AB (Publ) lanserar Virtune Chainlink ETP på Nasdaq Stockholm


Stockholm, 30 november 2023 - Virtune, en svensk reglerad digital tillgångsförvaltare i Sverige, lanserar en ny innovativ krypto-ETP på Nasdaq Stockholm, den största börsen i Norden. Virtune lanserar idag Virtune Chainlink ETP som erbjuder exponering mot Chainlink genom ett väletablerat finansiellt instrument och med en 100% fysiskt backad struktur.

ETPn är 100% fysiskt backad och handlas i SEK för svenska och övriga nordiska investerare samt är tillgänglig på Avanza och Nordnet.

Chainlink är för närvarande en av de 15 största kryptovalutorna med ett totalt marknadsvärde på cirka 8,2 miljarder dollar och har haft en tillväxt på 165% sedan årets början. Chainlink fungerar som en bro för smarta kontrakt på olika blockkedjor och gör dem kompatibla med varandra. Detta görs med hjälp av ett decentraliserat orakelnätverk, som hjälper blockkedjor att kommunicera med externa enheter som dataflöden, händelser och betalningsmetoder på ett säkert sätt. Detta ger komplexa smarta kontrakt den nödvändiga informationen från den yttre världen och gör dem till det främsta sättet för människor att ingå avtal i den decentraliserade världen.

Denna ETP riktar sig till institutionella investerare såväl som privatpersoner och möter den ökande efterfrågan från investerare i Norden som har väntat på ett sömlöst sätt att exponera sig mot Chainlink.

Viktig information om ETPn:
1:1 exponering mot Chainlink
100% fysiskt backad
Årlig förvaltningsavgift på 1,49%


Virtune Chainlink ETP
Fullständigt namn: Virtune Chainlink ETP
Förkortat namn: Virtune Chainlink
Handelsvaluta: SEK
Första handelsdagen: Torsdag den 30 november
Ticker: VIRLINK
ISIN: SE0021149259


Christopher Kock, vd för Virtune:
"Vi är mycket glada över att introducera den första Chainlink ETPn i Norden efter att ha upplevt en ökande efterfrågan från investerare i Norden. Chainlink är en lovande plattform vilket också har bevisats bland annat genom dess samarbete med stora finansiella institutioner. Virtune Chainlink ETP är en 100% fysiskt backad Chainlink-produkt som erbjuder investerare ett enkelt, transparent och säkert sätt att få exponering mot Chainlink genom en reglerad struktur noterad på Nasdaq Stockholm, tillsammans med branschledande samarbetspartners."

Om du är en institutionell investerare som är intresserad av att utforska potentialen med våra nuvarande och kommande ETP:er för din diskretionära tillgångsförvaltning eller vill lära dig mer om Virtune och vårt produktutbud, är du välkommen att kontakta oss. Besök www.virtune.com för mer information och registrera din e-postadress på vår hemsida för att få uppdateringar om kommande ETP-lanseringar och andra nyheter relaterade till digitala tillgångar."


Presskontakt:

Christopher Kock, vd Virtune AB (Publ)
christopher@virtune.com
+46 70 073 45 64

Virtune with its headquarters in Stockholm is a fully regulated Swedish digital asset manager and issuer of crypto exchange traded products on regulated European exchanges.

With regulatory compliance, strategic collaborations with industry leaders and our proficient team, we empower investors on a global level to access innovative and sophisticated investment products that are aligned with the evolving landscape of the global crypto market.