Et enklere Telenor


For å forenkle og styrke Telenors posisjon i hjemmemarkedet opprettes et eget markedsområde for Norge som samler alle salgs- og markedsaktiviteter for mobil- og fastnettområdet. Denne enheten vil ledes av  Morten Karlsen Sørby som inngår i konsernledelsen. ”For våre kunder og ansatte i Norge er det viktigste med denne endringen å gjøre det enklere å være kunde hos Telenor. Telenor skal bli mer utadvendt og serviceinnstilt og sørge for at våre kunder  klart og tydelig oppfatter både hva vi kan tilby og hva vi står for,” sier Karlsen Sørby.
 
For å sikre en mindre og mer forretningsorientert konsernledelse vil denne fra nyttår bestå av syv personer. Den nye konsernledelsen vil bestå av konsernsjef Jon Fredrik Baksaas, visekonsernsjef Arve Johansen, visekonsernsjef og CFO, Torstein Moland, konserndirektør Jan Edvard Thygesen, konserndirektør Stig Eide Sivertsen, konserndirektør Morten Karlsen Sørby og konserndirektør for teknologi (CTO), Berit Svendsen.
 
Telenor vil med dette ha tre forretningsområder som omfatter mobilaktivitetene, fastnett-virksomheten og TV-området samt øvrig virksomhet og foreta finansiell rapportering etter denne strukturen. Forretningsområdet Mobile ledes av Arve Johansen og omfatter styring av alle internasjonale mobilaktiviteter i konsoliderte og tilknyttede mobilselskaper og en samlet finansiell rapportering av all mobilvirksomhet. Forretningsområdet Networks ledes av Jan Edvard Thygesen og omfatter fastnettutbygging og  drift i Norge og øvrig fastnettvirksomhet internasjonalt. Den finansielle rapporteringen fra Networks vil omfatte konsernets samlede fastnettvirksomhet. Forretningsområdet Broadcast omfatter  all TV-virksomhet, innholds- og interaktive tjenester for TV, herunder Canal Digital og skal ledes og rapporteres finansielt av Stig Eide Sivertsen.
 
”Vår ambisjon er at den nye organiseringen og lederskapet skal gjøre oss til et enklere selskap for kunder, ansatte og eiere. Målet er at styrket gjennomføringskraft og effektivitet skal sikre kundene et bedre møte med Telenor i hjemmemarkedet, en fortsatt vekst i våre internasjonale mobilaktiviteter og en styrket nordisk leveranseevne, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.
 
Som følge av disse endringene utsettes Telenors planlagte kapitalmarkedsdag. Den vil bli avholdt etter at resultatene for fjerde kvartal er lagt fram.
 
 
Høyoppløselige bilder av konsernledelsen finnes på: http://www.telenor.no/konsernledelse